Welke ontlasting heb jij?

Waarschijnlijk kijk je niet zo vaak in de wc pot nadat je je behoefte hebt gedaan. Dat is na het zien van deze kaart, je eerste inzicht en vanaf nu ligt je focus hierop, let maar op. Dit is de eerste stap naar inzicht in jouw darmgezondheid.

Ik zal je meenemen in de verschillende type ontlastingen. Onthoudt altijd dat deze kaart een inzicht geeft in jouw darmgezondheid. Het is geen diagnose. Naast je type ontlasting en je frequentie kunnen er andere klachten zijn zoals buikpijn, krampen, bloed, misselijkheid etc. Ga op je ‘onderbuikgevoel’ af, ben je ongerust vraag aanvullend advies van een specialist of therapeut.

Uitleg type ontlasting

Zie je type 1 of 2 in je wc pot?

Je darmgezondheid is in een onbalans. Dit betekent dat je spijsvertering ( maag en darmen) niet optimaal functioneren. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Om rust te creëren in je darmen is het raadzaam je darmen te herstellen. Hierdoor ontstaat een betere opneembaarheid van voedingsstoffen ( vitaminen en mineralen ). Ook het eten van meer vezels, eiwitten en gezonde vetten is belangrijk. Het eten van (snelle) koolhydraten en gluten beperken, beter is volledig laten staan.
Herstel je darmflora en zorg voor betere opneembaarheid van je voedingsstoffen.

Je hebt vezels, eiwitten en goede vetten nodig. Eet voor het ontbijt en/of lunch de komende maanden alleen het Brood met LEV. Geen ‘normale’ boterhammen of crackers. Neem daarnaast omega 3 visolie. Dit zal je darmgezondheid sneller doen herstellen.
Laat de volgende producten staan, tot dat je darmgezondheid voldoende is hersteld. Je ontlasting moet eerst type 3 of 4 zijn geworden. Denk aan witte meelsoorten, tarwe, snacks, suikers, aardappelen, witte rijst, witte pasta etc.

Drink daarnaast voldoende water ( bulk 3 x 3 grote lauwwarme glazen per dag met daarin een snufje mineralenzout, zie urinekaart voor meer uitleg) en wandel minimaal 30 minuten

Advies

  • Herstellen en beter opneembaar maken van jouw darmgezondheid
  • Brood met LEV, aangevuld met omega 3 visolie en vitamine K2/D3 voor minimaal 6 maanden

Zie je type 3 of 4 in je wc pot?

Je darmgezondheid is op dit moment goed in balans. Blijf letten op voldoende vezels, eiwitten en gezonde vetten. Het eten van het brood met LEV is zeer gewenst, maar is niet noodzakelijk voor jouw darmgezondheid. Jouw darmen kunnen het haver verwenbrood en de huisgemaakte granola prima verteren. Om je ontlasting goed te houden is het belangrijk naast de juiste voeding de omega 3 olie dagelijks te blijven nemen. Drink daarnaast voldoende water ( bulk 3 x 3 grote lauwwarme glazen per dag met daarin een snufje mineralenzout, zie urinekaart voor meer uitleg) en wandel minimaal 30 minuten

Advies

  • Het Brood met LEV en Omega 3 visolie met vitamine K2/D3 is zeker aan te raden om je darm- en brein gezondheid blijvend goed te houden.

Zie je type 5, 6 of 7 in je wc pot?

Je darmen zijn niet blij en waarschijnlijk zorgen ze naast spijsverteringsklachten voor meerdere klachten. Denk daarbij aan vermoeidheid, pijnlijke gewrichten, wolken gevoel in je hoofd, duizelingen etc. Start direct met het herstellen van je darmgezondheid!

Drink daarnaast voldoende water ( bulk 3 x 3 grote lauwwarme glazen per dag met daarin een snufje mineralenzout, zie urinekaart voor meer uitleg) en wandel minimaal 30 minuten

Advies

  • Direct beginnen met het herstellen en beter opneembaar maken van jouw darm- en brein gezondheid
  • Dagelijks Brood met LEV, aangevuld met omega 3 visolie gold voor minimaal 6 maanden