LEV&IK staat voor eenvoud. Op een simpele manier uitleg geven over de werking van ons lichaam, dat is onze missie.

Hoe ons lichaam werkt en waaruit het bestaat is de meeste mensen onbekend. Dat is geen oordeel, maar een logisch gevolg van de Westerse wereld waarin we leven. Er is veel informatie bekend over de werking van ons lichaam, maar je moet er wel zelf naar op zoek en wat is dan de juiste informatie.

 

Zo ook het belang van dagelijks inname van mineralen. Onze bodem is verarmt en ook ons drinkwater bevat niet meer wat ons lichaam nodig heeft. Er is een simpele en voordelige oplossing namelijk Keltisch zeezout.

Mineralen(complex)

Wat zijn mineralen? De meest bekende zijn Magnesium, Calcium, Natrium, Jodium, IJzer etc. Je hebt mineralen o.a. nodig voor de stevigheid van je botten, maar ook voor het transport van vocht en bloed door je lichaam. Door o.a. verarming van de bodem en vervuiling van ons drinkwater krijgen we dagelijks te weinig mineralen binnen. Dit heeft gevolgen voor onze gezondheid.

Je kunt er eenvoudig voor zorgen dat je dagelijks mineralen binnen krijgt door Keltisch zeezout ( een mineralencomplex) toe te voegen aan je water.

In onderstaand voorbeeld lees je wat een mineralentekort voor je gezondheid kan betekenen.

Voorbeeld: Is mijn lichaam wel klaar voor een zwangerschap?

Er kan een moment in je leven ontstaan waarop je denkt aan het krijgen van een kindje. Heb je jezelf de vraag gesteld of stel je jezelf de vraag ‘Is mijn lichaam wel klaar voor een zwangerschap?’ en hiermee bedoelen we:

Heeft jouw lichaam voldoende mineralen, vitamines, vetten (omega 3-6) en vocht (afgekort MVVV) om een zwangerschap te voldragen? Onthoudt daarbij goed dat je kindje alles van jouw gaat ‘nemen’ wat nodig is om te groeien. Dus heeft jouw lichaam alle voedingsstoffen maal twee nodig!

Je kunt je denk ik door dit voorbeeld voorstellen dat wanneer alle voedingsstoffen niet in ruime mate aanwezig zijn, jouw ongeboren kindje start met tekorten en jij als moeder heeft nog meer tekorten doordat je kindje alles van jouw heeft ‘genomen’. Wanneer je net moeder bent bepaalt je kindje de ritme van je dag. Er blijft weinig tot geen tijd over om bezig te zijn met de werking van jouw lichaam op dat moment. Anders gezegd: je bent je niet bewust van de grote tekorten die je in je lichaam hebt, door het ontbreken van bovengenoemde MVVV.

Pas wanneer jij klachten of pijnen gaat ervaren ga je op zoek naar bijvoorbeeld supplementen, een huisarts, ziekenhuis, therapeut of coach. De keuze voor wat je gaat ondernemen hangt vaak af van de mate van je klacht of pijn. Welke stap we dan overslaan en wat eigenlijk de meest eenvoudige is.

Hoe is het met jouw MVVV inname?

Dit is altijd de eerste stap, de basis voor een goede werking van jouw lichaam.

  • M - Neem dagelijks Keltisch zeezout (mineralen) in. 
  • V - Neem dagelijks vitamine D3/K2 in. Voor onder andere de opname van voedingstoffen en het schoonhouden van van je cellen en vaten.
  • V - Neem dagelijks omega 3 visolie. Je cellen en vaten worden opneembaar voor voedingsstoffen en voeren de afvalstoffen af.
  • V - Water! We bestaan er voor 70% uit. Nou ja, zo zou het moeten zijn. De gemiddelde Nederlander zit rond de 40-50% vocht en dat heeft gevolgen voor de werking van je lichaam. Ga bulken en voeg Keltisch zeezout toe. 3 x 3 lauwwarme glazen per dag met daarin een snufje Keltisch zeezout.