Hallo mooi mens,

Fijn dat je mijn website hebt gevonden!

Ik schrijf dit met een reden. Namelijk omdat op het gebied van gezondheid je vele websites, methodes, adviezen kunt vinden. Maar welke past nu bij jou? Ik zie je bijna denken ‘ik heb al zoveel geprobeerd’ of ‘wat maakt LEV&IK dan anders’ of ‘weer een bedrijf dat denkt onderscheidend te zijn’ Heel eerlijk, ik hoef niet iedereen te bereiken en dat ga ik waarschijnlijk ook niet doen.

Ik zal je uitleggen waarom.

We zijn het er denk ik allemaal over eens, je gezondheid is het allerbelangrijkste, je hebt er per slot van rekening
maar eentje van. Iedere dag opnieuw kun je de keuze maken het anders te doen, hoe fijn is dat?! Wees dus niet te
streng voor jezelf. Je lichaam is een krachtig en prachtig werkend fabriekje, dat je vele kansen geeft.

Begin met kleine stapjes en ervaar het verschil. De eerste stap heb je nu al gezet, door mijn site te bezoeken. De volgende stappen zijn eenvoudiger dan je denkt. Het is mij ook gelukt!

Wie is Ilona?

Ik ben in 1981 geboren in het Groningse dorpje Loppersum. Naast de vrouw Ilona ben ik, moeder, vriendin, inspirator en ondernemer. Samen met mijn vriend heb ik 2 prachtige dochters en woon ik in het heerlijke Drenthe. Waar word ik gelukkig van? Een cappuccino drinken in de zon, aan de slag zijn in de moestuin, brood bakken met mijn dochters. Het geluk in kleine dingen zien.

In 2016 ben ik gestart met mijn eigen praktijk LEV&IK als Orthomoleculair voedingsspecialist. Een hele mond vol en in Jip en Janneke taal, daar houd ik namelijk van betekent dit. Jezelf voeden met voeding zoals we op celniveau gebouwd zijn, als de oermens. Nog eenvoudiger gezegd, voed jezelf met voeding i.p.v. vulling. Puur, onbewerkt, minimale suikers, veel eiwitten, gezonde vetten en langzame koolhydraten.

Mag ik dan niets ongezonds meer eten?

Tuurlijk wel! Wanneer je darmgezondheid in orde is, kun je af en toe prima iets lekkers nemen. Het mooie is, je lichaam vertelt het je wel. Voel en luister ernaar, echt er gaat een wereld voor je open.

‘De hele dag door vloog er een Boeing voorbij’

Na vele jaren mensen begeleid te hebben naar een betere gezondheid, kan ik zeggen dat de basis bij heel veel mensen niet op orde is. En ik kan erover meepraten. Niet zo gek eigenlijk want in ons dagelijks leven staat de natuur, de werking ervan niet meer centraal.

Voordat ik tot bovenstaand inzicht kwam, had ik dagelijks last van obstipatie, wisselende bloedsuikerspiegel, overgewicht etc.

Mijn opvoeding bestond uit veel snelle koolhydraten zoals een boterham met hagelslag, een gezoet zuiveldrankje, voor het gemak een pakje sultana’s en wees eerlijk wie is er niet groot mee geworden? Maar door de jaren ontstond er bij mij een stapel effect in mijn lichaam. Het kan de snelle koolhydraten en suikers niet meer verwerken waardoor je darm gezondheid verslechtert en de werking van je tweede brein, je hersenen hollen ook achteruit.

Teveel prikkels ( mobiele telefoon, geluid, stress, altijd ‘aan’ staan) waardoor je je minder helder voelt in je hoofd. Mijn hersenstam was zo overbelast dat ik 2 jaar lang een brommend vliegtuig geluid in mijn hoofd heb gehoord. 

Darmen en hersenen niet blij met als gevolg een uitval, Burn out (vervelend woord, ik noem het liever ontwaken) van bijna twee jaar. Helaas maar ook gelukkig, kan ik nu zeggen heb ik mijn eigen praktijk opgegeven. De combinatie van een jong gezin met een eigen praktijk is voor mij te druk gebleken.

Gek eigenlijk dat we worden geboren en direct al mee gaan in de stroom van moeten en je hoofd 24/7 aan hebben. Bewust je hele lichaam ‘uitzetten’ en rust ervaren is er nauwelijks nog bij. Tenzij je hierin zelf de regie neemt, maar dat is onwijs moeilijk en zal een nieuwe gewoonte moeten gaan worden. Ik kan nu zeggen, al is het spannend, ik ben op de goede weg.. alle signalen die mijn lichaam me geeft, die voel en zie ik en daar geef ik gehoor aan.

De 4 stappen zoals beschreven, geven me rust, vertrouwen en zijn (ook) mijn basis voor een goede gezondheid. En de brom (tinnitus) in mijn hoofd is er niet meer, yes! Ook een groen vinkje in het vakje hersengezondheid

Je lichaam is zo’n mooi en krachtig ‘fabriekje’

Lieve mensen ik gun ieder van jullie meer rust, tijd voor jezelf en een goede gezondheid.
Terug naar de basis!

Liefs van Ilona

Vanaf nu LEV&IK in de meest pure vorm
Vanuit Liefde en Vertrouwen, voed je je Innerlijke Kracht